Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 

 

A la recerca de la independència econòmica.

El passat mes de gener posàvem en coneixement de la ciutadania les relacions empresarials entre l'Alcalde de Sant Andreu de la Barca i el regidor del PP, Sr. Jordi Alsina, formalitzades en la constitució d'una empresa, MODECO VISION S.L., l'administradora de la qual és l'esposa de l'Alcalde.

Quan Democràcia 3.0 va desvetllar les relacions empresarials entre els caps visibles de tots dos partits a Sant Andreu de la Barca (PSC i PP), aquests es van donar pressa a esborrar el rastre que els vinculava, si bé continuen sorgint noves dades.

Durant el passat mes d'agost es va planificar la constitució d'una empresa a Moçambic, ARCÀDIA COMERCIAL LTD. En la redacció dels seus estatuts va participar activament l'Alcalde de Sant Andreu de la Barca, i el Sr. Jordi Alsina (PP) es va desplaçar al país africà amb poders internacionals per poder signar en nom de l'Alcalde.

El Sr. Alsina, es va allotjar a l'hotel Cardoso de Maputo (Moçambic), acompanyat pel Sr. Pere Trigos, parella de la regidora Sra. Montserrat Tobella (PSC).

Segons les dades amb els quals explica Democràcia 3.0 tot això es va gestar prèviament a Madrid amb la participació activa del marit de l'ambaixadora del Moçambic a Espanya, Sr. Mario Ngwenya,

El Sr. Mario Saraiva Ngwenya figura com a membre de IPJET (International Platform of Jurists for East Timor) qui, segons el weblog “Moçambique para todos”, va ser expulsat de la Ordem dues Advogados de Moçambique, en la qual estava inscrit, per no comptar amb la Llicenciatura en Dret. 

La seva intervenció va servir per agilitar l'obtenció dels visats necessaris amb els que poder visitar el país africà i va fer d'intermediari en l'organització de trobades amb la Governadora de la Província de Maputo per dur a terme projectes de cooperació en matèria d'aigua.

 

Per fomentar la inversió d'empreses a Moçambic, l'Alcalde de Sant Andreu de la Barca va arribar a sol·licitar de l'ambaixadora del Moçambic a Espanya l'establiment d'una oficina consular a Barcelona, i fins i tot, segons les informacions amb les que compta Democràcia 3.0, es van establir contactes amb algun Cònsol Honorari per oferir-li la representació consular del país africà.

La presència del nostre Alcalde tant en la Diputació com a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, així com l'existència de contactes en la Societat General d'Aigües de Barcelona van arribar a ser posats damunt la taula com a moneda de canvi per impulsar políticament a l'Ambaixadora del Moçambic.

S'estan utilitzant els càrrecs públics i la representació institucional com a llançadora d'activitats privades amb les quals es pretenen obtenir a canvi ingressos econòmics?, o és només una impressió de Democràcia 3.0?.

(Article publicat en el Butlletí municipal de Democracia 3.0, distribuït en la II Festa de la Primavera - maig 2013)

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0