Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 5
PitjorMillor 


El passat mes d'octubre la taxa d'atur en Sant de la Barca es va mantenir en el mateix percentatge que el mes anterior (15,2%), per sobre de la del Baix Llobregat (14,5%) i Catalunya (14,4%).

Durant el mes passat es van celebrar 889 contractes de molt alta precarietat ja que a final de mes el nombre d'aturats és exactament el mateix que el mes anterior. Aquesta situació fa que moltes persones decideixin moure's al marge de les oficines d'ocupació. Es redueix gradualment el nombre de demandants d'ocupació apuntats en aquestes oficines.

El 51,4% dels aturats són dones i encara que aquest mes es redueix en un 1,1% el nivell de desocupació, per contra creix el masculí en un 1,2%.

La taxa d'atur dels majors de 40 anys creix un 2,4% pel que fa al mes anterior i un 19,1% pel que fa a l'any anterior.
 


Es produeix també una dada significativa en el Baix Llobregat i és que s'incrementa el nivell d'atur en l'administració pública. Ja comentàvem el mes anterior que les administracions van fer un intent per fer descendir l'atur de forma artificial, amb els plans d'inversió estatal i la contractació subvencionada amb fons de la Generalitat de Catalunya. El maquillatge de les dades no és permanent i el mercat laboral més tard o més d'hora mostra la seva realitat.

Les dades han estat obtinguts del Ministeri de Treball, de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Paral·lelament ha estat publicada l'Enquesta de condicions de vida 2010 de l'Institut Nacional d'Estadística. Les dades més significatives són els següents:
 

  • els ingressos mitjans anuals de les llars espanyoles descendeixen un 2,9% pel que fa al 2009

  • el 36,7% de les llars afirma no tenir capacitat per afrontar despeses imprevistes

  • el 20,8% de la població està per sota del llindar de la pobresa

  • el 7,7% de les llars es retarda en els pagaments relacionats amb el seu habitatge habitual

  • el 39,7% no pot permetre's anar de vacances fora de casa almenys una setmana a l'any

     

Encara així els ajuntaments han decidit augmentar la càrrega impositiva als seus ciutadans incrementant els impostos, taxes i preus públics contemplats en les seves ordenances municipals. Concretament l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprovarà el proper dia 15 de novembre un increment mitjà del 2%, destacant l'increment del 4% en la taxa de recollida d'escombraries.
 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0