Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 5
PitjorMillor 
                                         El passat mes de novembre la taxa d'atur en Sant de la Barca es va incrementar fins el 15,3%. Aquesta dada contrasta amb el descens de les taxes del Baix Llobregat i Catalunya que ambdues se situen aquest mes en el 14,3%, un punt per sota.

Durant el mes passat es van celebrar 900 contractes de molt alta precarietat, tan sols 46 d'ells es van realitzar per temps indefinit. Encara que el nivell de contractació d'octubre va ser inferior al de novembre l'atur ha augmentat, prova evident de la precarietat en la contractació.

El nombre de demandants d'ocupació se situa en 2248 persones, veïns amb els quals ens creuem tots els dies pel carrer, el perfil del qual anem a analitzar.

 


 

PERFIL DEL DEMANDANT D'OCUPACIÓ A SANT ANDREU DE LA BARCA


 

- Un 90,3% compten amb una formació igual o inferior a estudis secundaris, d'aquí la importància d'adequar l'oferta formativa a les necessitats específiques dels sectors productius
- Un 14,4% porta més de dos anys en demanda d'ocupació i sense massa esperances de sortir amb l'actual conjuntura econòmica.
- Un 76% provenen de sectors com la indústria i els serveis i tan sols un 13% provenen de la construcció, sector menys important en la nostra demarcació.
- Un 10% dels sol·licitants d'ocupació mai abans havia entrat al mercat laboral. Aquesta situació evidencia les necessitats econòmiques de moltes famílies, tal com demostrava la tendència d'anàlisis anteriors.
- Gairebé un 60% dels demandants es troba entre els 30-59 anys, interval d'edat de màxima productivitat laboral. S'està desaprofitant l'experiència d'aquestes persones.


En els propers sis mesos, si el mercat no es dinamitza, el nombre de demandants d'ocupació que porta més de dos anys en aquesta situació se situarà en xifres que ronden el 25%. Una quarta part dels desocupats de Sant Andreu de la Barca portaran més de dos anys en aquesta situació.


La taxa d'atur de Sant Andreu de la Barca ha de reduir-se i pot reduir-se, donada la poca incidència del sector de la construcció en el nostre municipi, dinamitzant sectors com la indústria i els serveis. Insistim en la millora dels nostres polígons industrials i en el suport al comerç local.

L'índex de confiança en l'economia espanyola va augmentar en un 2,9%, encara que pot semblar estrany, producte fonamentalment que entre la població creixen les expectatives (3,9%) de millora. La població creu que la situació econòmica està tan mal que no pot anar a pitjor. En aquesta mateixa línia se situa l'índex de confiança empresarial que creix 6 punts i se situa en el nivell més alt des de gener d'aquest any.

La situació de moltes famílies de Sant Andreu de la Barca és preocupant. Incrementar els impostos de cara al 2011, tal com es va aprovar el passat mes de novembre en el ple, no sembla que sigui la mesura més encertada. L'optimització dels recursos públics, eliminant despeses absolutament supèrflues, i la periodificació dels impostos municipals podrien haver reduït la pressió impositiva sobre les famílies, però per contra ens trobem amb la negativa reiterada d'aquest govern municipal (PSC) a adoptar qualsevol d'aquestes mesures.   
 
  

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0