Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 


Al marge podem observar els gràfics relatius al mercat laboral de Sant Andreu de la Barca.

Com podem observar la taxa d'atur es situa en el mes d'abril de 2010 en el 15,2%. Com és tradicional el nostre muncicipio suporta una taxa d'atur superior a la mitjana del Baix Llobregat (14.5) i a la de Catalunya (14,1). Encara que es produeïx una reducció percentual de la taxa d'atur, pel que fa al mes anterior, aquesta es justifica en el menor nombre de demandants d'ocupació (segons les dades facilitades pel ministeri de Treball), i en els esforços econòmics temporals de la Generalitat per a subvencionar la contractació administrativa en les administracions públiques.

Els motius principals cal buscar-los en la falta de teixit productiu en els nostres polígons. Alguns dels motius pels quals les empreses de producció decideixen no instal·lar-se en la nostra població són la lamentable situació dels nostres polígons industrials, posada de manifest en l'informe elaborat, al març de 2007, pel Observatori permanent del mercat de treball del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Fins a la data no s'han solucionat aspectes recollits en l'informe com: concloure les obres d'urbanització, absència i manteniment de la infraestructura pública, absència de protocols d'actuació en casos d'emergència, absència de seguretat privada, absència de transport públic o l'adequació a l'horari laboral i freqüència són deficients, absència de recollida de residus ja sigui general o selectiva, absència d'un centre de serveis i entitats financeres, insuficient xarxa de telefonia bàsica i de banda ampla.


Continua estable i propera al miler la bretxa entre demandants d'ocupació i persones en atur, en el nivell més alt dels últims tres anys. L'efecte es pot deure, per l'absència d'ingressos mensuals suficients, a que alguns o tots els membres de la unitat laboral estan en situació d'atur. Aquesta situació empeny a la demanda d'ocupació a aquells membres de la unitat familiar que havien decidit no entrar en el mercat laboral. A major nombre de sol·licitants d'ocupació en la unitat familiar més possibilitats d'obtenir èxit en la contractació i de generació d'ingressos que sustentin la situació econòmic-financera de les famílies.


Les contractacions temporals celebrades com a conseqüència de les inversions estatals, Plan E, s'han dissolt com cabia esperar. Anecdòticament han alleujat la situació laboral dels veïns del nostre municipi.

Les gràfiques publicades són d'elaboració pròpia a partir de les dades estadístiques publicades pel servei públic d'ocupació estatal del Ministeri de Treball, El Observatori del mercat de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Observatori del mercat de treball del Consell Comarcal del Baix Llobregat.
 
 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0