Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 


Faci clic sobre la imatge per ampliarAl marge podem observar els gràfics relatius al mercat laboral de Sant Andreu de la Barca.

Com podem observar la taxa d'atur torna a pujar al mes d'agost de 2010 fins situar-se en el 15,4%. Com és tradicional el nostre municipi suporta una taxa d'atur superior a la mitjana del Baix Llobregat (14,6) i a la de Catalunya (14,1). Podem observar com s'esvaeix com un sucre la inversió realitzada per la Generalitat de Catalunya en els plans d'inversió local. Concretament a Sant Andreu sota aquest pla es van contractar a 52 persones que si bé han pal.liat la seva situació de forma puntual no ha servit per frenar la destrucció d'ocupació en el municipi.

Continua estable i per segon mes consecutiu es consolida en un miler el diferencial entre demandants d'ocupació i persones en atur. És el nivell més alt dels últims tres anys. L'efecte pot ser degut, per l'absència d'ingressos mensuals suficients, a que alguns o tots els membres de la unitat familiar s'estan quedant a l'atur. Aquesta situació empeny a la demanda d'ocupació a aquells membres de la unitat familiar que havien decidit no entrar en el mercat laboral. A major nombre de sol licitants d'ocupació en la unitat de convivència més possibilitats d'obtenir èxit en la contractació i de generació d'ingressos que sustenti la situació econòmica-financera de les famílies.

 
Les contractacions temporals celebrades com a conseqüència de les inversions estatals, Plans E i següents, i autonòmiques, POC, es dissolen ràpidament com es podia esperar. Alleugen de manera anecdòtica la situació laboral de la població i difereixen el problema en el temps, per alterar les estadístiques d'ocupació, a la recerca de millores conjunturals externes que arrosseguin a l'economia catalana-espanyola.
 
La solució del problema de l'atur a Sant Andreu de la Barca no passa per esperar a rebre el delme de les administracions que ens permetin generar ocupació puntual. L'adequació dels nostres polígons fent-los atractius per a empreses de producció s'ha de plantejar com una solució a curt i mitjà termini. La revitalització del comerç a Sant Andreu fent atractiva la compra en el municipi ha de ser una altra de les vies a plantejar.

Les gràfiques publicades són d'elaboració pròpia a partir de les dades estadístiques publicades pel Servicio público de empleo estatal del Ministerio de Trabajo, El Observatori del mercat de Treball de la Generalitat de Catalunya y el Observatori del mercat de treball del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0