Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 

 Los renos del PalauEl passat diumenge 12 de desembre en hora traïdorenca, 19:00 hores, el nostre Alcalde es va apropar fins al renovat barri del Palau per a la seva inauguració. L'excusa de l'hora va ser per apreciar en tota la seva esplendor la decoració nadalenca.

El nostre Alcalde, al que se li sol escalfar la boca, va manifestar que al barri del Palau s'havien invertit prop d'1,8 milions d'euros en els últims dos anys. El dia 11 de desembre Sant Andreu TV ja va anticipar aquesta dada, citant com a font de la informació a l'ajuntament.

Però el nostre Alcalde que cada dia té menys credibilitat, s'aprecia en els escassos aplaudiments que va rebre després de la seva intervenció, també va citar que s'havien contractat per a la reforma a més de setanta persones.
 


Democracia 3.0 acostuma a donar dades i això és precisament el que farem en aquest nou article. 


Serem generosos, no deruíem, i inclourem a la Colònia del Palau en la quantificació econòmica de la reforma del barri del Palau. Intentarem d'aquesta forma apropar-nos als 1,8 milions d'euros, tal com va expressar el nostre Alcalde. Les dades: 
 

ACTUACIÓ COST REAL
Reurbanització de l'entorn dels blocs del Parc de la Vall Palau 390.000 euros
Millora de l'entorn de la Colònia del Palau (*)  285.000 euros
Substitució de lluminàries actuals per energies renovables i adequació i millora de la xarxa
de sanejament en zones verdes i jardins del Parc Vall de Palau
(1)  313.200 euros
Accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques en immoble de propietat municipal i
adequació i rehabilitació de pista esportiva en el Parc Vall de Palau
   (2)  498.800 euros
Reforma i condicionament del Centre Cívic El Palau del Parc Vall de Palau (3)    59.633 euros
TOTAL IMPORT ACTUACIONS (incloent a la Colònia del Palau) 1.546.633 euros


(*) Colònia del Palau
(1) La subvenció concedida va ser de 325.959 euros
(2) La subvenció concedida va ser de 520.800 euros
(3) Única actuació no contemplada en l'ajuda estatal. Tan sols s'han invertit 24.874 euros ja que 34.759 euros provenen del menor cost de les actuacions (1) y (2).

 
Aquestes actuacions s'han realitzat durant 2009-2010 i amb una inversió per part de l'Estat del 98,40% de l'import total de les actuacions. 

Sota pena de que l'ajuntament s'hagi gastat 300 mil euros (50 milions de les antigues pessetes) en flors, que és possible, no s'aconsegueix ni de casualitat apropar-se els 1.8 milions d'euros citats per l'Alcalde i Sant Andreu TV (a través del seu magazine d'informació general). 

Aquesta informació està extreta de les adjudicacions d'obres realitzades per l'ajuntament, que són públiques, i de les dades oficials obtingudes de la web del Ministeri de política territorial i administració pública.
 
Pel que fa a les contractacions de personal cal dir que tan sols en la primera de les actuacions hi ha informació sobre el nombre d'empleats. En aquest cas es van realitzar 7 contractacions noves de personal. Desconeixem la resta, però si tenim en compte el volum de negoci podem permetre'ns el luxe de dir que ni per remei s'arriba a les 70 contractacions, encara a risc d'equivocar-nos.
 
El barri ha quedat bonic, és cert, però la gran actuació que hauria d'haver-se escomès al barri, que és la millora de la xarxa d'evacuació, no s'ha efectuat. Pel camí negocis afectats, inundacions de comerços i veïns que no van poder gaudir del seu barri durant els únics mesos en els quals es pot gaudir d'ell.
 
Les dades són públiques. Cada quin que digui o publiqui el que vulgui, Democràcia 3.0 facilita la informació, informació contrastada i *contrastable per descomptat.  

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0