Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 7
PitjorMillor 

 

Avui fa just una setmana els ciutadans de Sant Andreu de la Barca decidien en les urnes que govern municipal volien que els representés.

Després d'aquesta setmana convé fer una reflexió assossegada sobre la campanya i els resultats.

Els ciutadans han decidit que no existeix relació directa entre inversió en propaganda electoral i resultats. Els ciutadans han expressat, amb una major participació en aquests comicis, que cada vegada estan més allunyats dels partits polítics que pretenen representar-los.

Els resultats reflecteixen que els nostres ciutadans desconeixen la realitat de Sant Andreu de la Barca i la gestió que fan els seus polítics durant quatre anys. Els resultats demostren que una majoria dels ciutadans del nostre municipi, igual que alguns dels partits polítics que es presentaven a aquestes eleccions, desconeixen les competències dels governs municipals.

Hi ha qui ha apostat pel continuisme fruit del temor a perdre les posicions adquirides durant els últims 16 anys, meravellats per una imatge de municipi corcada en el seu interior. Hi ha qui ha apostat pel canvi induïts erròniament per la marca de partits que governen en instàncies superiors. Hi ha qui ha apostat per partits oportunistes conformats per persones que ni viuen ni pensen en Sant Andreu de la Barca.

Tan sols hi havia dues apostes serioses a Sant Andreu de la Barca, dos partits amb programa electoral que han servit d'inspiració a la resta per conformar missatges amb els quals emplenar tríptics i llançar missatges captivadors. Aquests partits han obtingut representació si ben insuficient com per portar les seves propostes endavant.

No obstant això ha guanyat l'abstenció i mentre els ciutadans de Sant Andreu de la Barca, que eludeixen l'expressió suprema de la participació ciutadana, no prenguin consciència de la importància de la seva deixadesa perdem tots, fins i tot la democràcia últimament tan reivindicada.

Després d'aquesta breu anàlisi queden quatre anys d'acció, en defensa de les persones i les bases programàtiques promeses als ciutadans, i quatre anys de divulgació i informació que permeti als ciutadans conèixer la realitat del municipi en el qual viuen i dels representants polítics que els representen.

Els objectius marcats per D3.0 s'han complert: trencar la majoria absoluta i obtenir representació, si ben els resultats electorals del 22 de maig no canviaran gaire la gestió del govern municipal.

Partits que mai han lluitat per Sant Andreu de la Barca prestaran el seu suport, sense necessitar el més mínim pacte formal, per conformar el nou govern municipal. Uns altres que advocaven pel canvi intentaran deixar-se voler i entrar en aquest govern. No són necessaris però probablement seran tinguts en compte tant a l'inici com al final de la legislatura, qüestió d'imatge.

D3.0 intentarà sumar per fer una oposició dura, però responsable; treballarà i proposarà a ple tots i cadascun dels temes que conformen el seu programa electoral; i continuarà defensant els drets dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca mitjançant l'acció política i la denúncia ciutadana.

Gràcies als ciutadans de Sant Andreu de la Barca i a l'equip que conforma D3.0 estem en condicions i serem capaços de fer-ho.
 

Powered by SEM