Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 4
PitjorMillor 

 

JOVES I POLÍTICA MUNICIPAL.

 

Al ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en els últims quatre anys només s'han dut a tràmit tres propostes concretes dirigides als joves del nostre municipi.
 
La primera va ser la creació d'oferta de pisos de protecció oficial de lloguer temporal i compra. Una oferta de lloguer que es mou al marge de la gestió municipal, de l'oficina local de l'habitatge, i que després de la primera adjudicació gestiona l'empresa promotora d'aquests pisos. L'opció de compra va desaparèixer com per art de màgia i els preus als que han de fer front aquests joves estan per sobre del mercat de lloguer.  

No és estrany que els afectats expressessin el seu desencís manifestant que havien estat enganyats i estafats.

La segona, fa un parell de mesos, va ser l'aprovació del Reglament de l'Espai Jove. El document, deficient en la seva confecció inicial, pretenia i pretén que els usuaris s'impliquessin en el seu funcionament vivint l'Esplai com a propi a través d'una participació activa. Democracia 3.0 va fer moltíssimes aportacions en la tramitació final del document i les mateixes van ser acceptades tant per l'equip govern municipal com per la resta de partits de l'oposició, circumstància que vam agrair profundament ja que hem vingut a aportar i no a restar. 

La tercera i última de les propostes es refereix a un Pla Local de Joventut que serà abordat en el ple d'aquest mes de setembre. Els fonaments del pla tenen el seu origen en qüestionaris adreçats als joves, en taules rodones de debat, en les aportacions d'entitats del municipi i al treball transversal dels tècnics de diferents departaments de l'Ajuntament.
 
El treball realitzat és molt bo i la radiografia de la situació dels joves del nostre municipi considerem que reflecteix la realitat d'aquest col.lectiu i coincideix amb el diagnòstic realitzat per Democracia 3.0, que vam concretar en el seu moment mitjançant propostes d'actuació en el nostre programa electoral.
 
Ara bé, realitzat el diagnòstic hem d'assenyalar que el pla d'actuació presentat a Ple es limita majoritàriament a adequar i dirigir les deficiències detectades a programes, activitats i serveis que actualment es desenvolupen al nostre municipi i a dependre en alguns casos d'altres administracions per a la seva posada en funcionament, via subvenció.
 
Democracia 3.0 dóna per molt bo el diagnòstic realitzat, però considerem que s'ha d'avançar més en l'esmena de les necessitats, problemes i deficiències detectades i apostar pel futur, escoltant i impulsat als nostres joves.


Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca
 

Powered by SEM