Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 12
PitjorMillor 


AYUDES SOCIALS, UN FRAU?

 

Recentment diversos mitjans de comunicació social s'han fet ressò de que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat una nova partida pressupostària de 50 mil euros per a emergències econòmiques i socials destinada a ajudar a les famílies més necessitades del nostre municipi. Aquesta és la informació que el nostre Ajuntament, el seu gabinet de premsa, ha traslladat als mitjans de comunicació.
 
No és notícia, però, que l'actual pressupost municipal plantegi d'inici destinar 6 euros a subvencionar l'escolarització en les escoles bressol municipals dels fills d'aquestes mateixes famílies, quan l'any anterior es va dotar amb 36 mil euros.

 

Tampoc ho és que inicialment el pressupost municipal destini únicament 12 euros per a l'adquisició de llibres i material escolar d'aquestes mateixes famílies.
 
Així mateix tampoc és notícia ara, encara que ho va ser, la partida extraordinària que es va crear el 2011 per a la creació d'una oferta d'oci per a nens discapacitats del nostre municipi. Una partida de 35 mil euros que es va aconseguir gràcies a la feina de pares, dues entitats i les formacions polítiques ERC-AM i Democràcia 3.0. Va ser notícia en el seu moment perquè el PSC estava en campanya electoral i va utilitzar el treball aliè amb fins polítics, en lloc de socials.
 
Aquella partida es va emprar en la creació d'un casal d'estiu per a nens discapacitats, però l'oferta d'oci continuada no es va arribar a materialitzar. Per a la creació del casal es van destinar menys de 10 mil euros i Democràcia 3.0 es pregunta en què s'han utilitzat els 25.000 restants? i continuem preguntant a què es destinaran els 35 mil euros novament pressupostats el 2012, si no hi ha encara oferta d'oci creada per aquests nens?
 
Cal destacar especialment el "Programa d'inclusió i participació social a través de l'accés a les noves tecnologies als barris" creat per l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i subvencionat per la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables. Aquest programa dirigit a majors, adolescents, dones, immigrants i persones en atur pretenia apropar les noves tecnologies a diferents grups vulnerables, creant i dinamitzant una xarxa d'aules d'informàtica en els barris.
 
Sembla ser que els regidors d'aquest municipi han estat finalment els destinataris d'aquest programa, "en formar part d'un grup vulnerable", ja que s'han destinat 17.894,13 euros per a la compra de 21 ordinadors portàtils, un per regidor. Democràcia 3.0 va renunciar a l'ordinador que li corresponia encara sense conèixer la procedència de la inversió en aquests ordinadors, que hem conegut ara.
 
Després d'estudiar el cas, hem presentat denúncies davant Fiscalia i l'Oficina Antifrau de la Generalitat perquè entenem que l'actuació realitzada pel PSC pot ser constitutiva d'un suposat delicte de frau.


Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM