Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 6
PitjorMillor 


PRINCIPIS DE VERACITAT I INNOCÈNCIA

 

Totes les administracions públiques en les seves actuacions, que s'entenen sotmeses a la legislació vigent, han de comptar de base amb el principi de veracitat. Aquest principi regulat en la llei de procediment administratiu s'emmarca en un article que apel•la precisament a la presumpció d'innocència. Curiós, no?

El camí que va iniciar Democracia 3.0 fa ara dos anys, denunciant públicament irregularitats i pràctiques errònies, no ha estat fàcil. A cada pas que hem donat ens hem exigit, ens han exigit, que demostrem allò que denunciàvem. Aquesta és la nostra filosofia i el nostre treball gira al voltant d’aquesta màxima. Incomodem l'oasi, ho sabem.
 

Hi ha dues formes de fer política: la que es sustenta en la mentida per sistema, embaladint el ciutadà amb paraules buides i fent-lo viure en una ciutat encantada. I hi ha una altra, la de vetllar pels interessos dels ciutadans del municipi aportant i intentant millorar la seva qualitat de vida. Democracia 3.0 desenvolupa la seva funció en base a aquesta segona opció.

Recentment el Ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va aprovar els pressupostos municipals. El PSC va comptar amb els vots a favor de CiU i PP per la seva aprovació, a canvi aquests partits van rebre el reconeixement públic de partits responsables. En aquest ple es va abordar el deute municipal, fent maquillatge, i es va parlar de l'exacte compliment dels pagaments als proveïdors.

Mes i mig més tard el pressupost municipal serà modificat per regularitzar el pagament de factures relatives a l'equipament interior de la piscina municipal, prop de 752 mil euros. Aquest cost no va ser tingut en compte quant es va licitar el contracte per a la construcció de la piscina, ni durant l'exercici 2011, després de la seva inauguració, i tampoc en l'elaboració del pressupost 2012. Parlem de factures generades, majoritàriament, entre març i juliol de 2011.

Mes i mig més tard es demostra que el pagament als proveïdors no es realitza a 90 dies, com va declarar públicament el regidor d'Hisenda i portaveu del PSC, David Castellar Millán. En aquest cas concret algunes de les factures s’hauran de pagar transcorregut un any des que van ser presentades a cobrament pels proveïdors. Desitgem que aquests proveïdors no hagin hagut d'acomiadar a treballadors per absència de liquiditat.

Los poderes públicos se caracterizan por su coherencia y su transparencia; lo primero implica racionalidad; y lo segundo, que sus decisiones no solo pueden, sino que deben ser conocidas por todos los ciudadanos”. Aquesta afirmació, realitzada per un Tribunal Superior de Justícia, no és aplicable als qui gestionen políticament Sant Andreu de la Barca, on el principi de veracitat, i fins i tot el d'innocència es troben en dubte.
 


Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM