Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 6
PitjorMillor 

 

LLEI DE TRANSPARÈNCIA I BON GOVERN.

 

Recentment el Govern ha aprovat un avantprojecte de llei que regularà la transparència, l'accés a la informació i el bon govern. A la Unió Europea es poden comptar amb les mans, i sobrarien dits, els països que no compten amb una norma d'aquestes característiques.

Serà efectiva? La resposta en principi sembla ser clara i contundent: NO, ja que actualment n’hi han normes que regulen l'accés a la informació i l'obligació de resoldre les peticions formulades pels ciutadans, que s'incompleixen reiteradament pels cacics de poble. El recurs que queda és iniciar llargs i costosos processos judicials que difícilment repararan el dany causat.

 

Amb la nova llei de transparència, d'acord amb l'esperit que la inspira, es castigarà amb inhabilitacions i fins i tot amb multes a aquells polítics que gestionin malament els recursos públics, ocultin dades, falsegin comptes o incompleixin la llei d'estabilitat pressupostària.

La norma, que probablement sigui suavitzada durant la seva tramitació parlamentària, ha d'estar posant nerviosos a aquells que es mostren satisfets i orgullosos de passejar pels municipis que regenten. En el cas de Sant Andreu de la Barca no fa gaire vam poder llegir, a l'extrem esquerre d'aquestes pàgines centrals, una columna en aquest sentit.

Les dades de Sant Andreu de la Barca no auguren bons temps per a aquells que fan gala de la seva satisfacció i orgull. El nostre municipi, a 31 de desembre de 2011, reconeix un deute superior als 9,2 milions d'euros i un dèficit pressupostari del 6,5%, o el que és el mateix s'han gastat 1,5 milions d'euros per sobre dels ingressos obtinguts. S'incompleix, d'acord amb aquestes dades, l'objectiu d'estabilitat pressupostària regulat per llei, circumstància que tot i constar en l'informe de liquidació pressupostària de l'any 2011 es deixa de banda i es nega al Ple de l'Ajuntament.

Les factures sense pagar, 687, superen els 2,1 milions d'euros, trobant-se afectats per aquesta situació uns 187 proveïdors. Al desembre ens asseguraven que es pagava a 60-90 dies i ara recorren a la norma aprovada pel Govern per afrontar el pagament d'aquestes factures.

Els diran que altres administracions, concretament la Generalitat de Catalunya, ens deu diners. És cert, si bé la quantitat deguda i reconeguda es xifra en una mica menys de 1,3 milions que no és més del que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha de tornar a l'Estat per ingressos indeguts, fruit d'una incorrecta quantificació realitzada en la participació en els impostos.

Els que es passegen orgullosos, ostentant i emparats en sous que s'escapen amb escreix de la mitjana, es defensen insultant públicament a ciutadans i representants polítics, aquests últims elegits lliure i democràticament. Des del seu desgovern, la seva falta de transparència i ocultant informació apel·len a l'optimisme. D'on no n'hi ha no es pot treure, és el que hi ha, no més.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca
 


 

Powered by SEM