Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 

 

LÍNIES BLAVES I VERMELLA

El passat dia 27 d'agost es van iniciar els treballs per a la delimitació de la via pública que albergarà la zona blava, o sigui les zones en les quals es pagarà per aparcar. La mesura, aprovada en ple amb el vot en contra de Democràcia 3.0, diuen que “fomentarà el comerç local” i “generarà llocs de treball”, però l'única cosa certa de l'invent és que representarà un ingrés econòmic per a l'Ajuntament i a costa, com sempre, dels ciutadans.

L´Avinguda Constitució, a la zona del mercat i el Teatre municipal, serà una de les triades per a l'expressió artística de les línies blaves. Aquestes línies conviuran amb una altra que, encara que imperceptible, té un to vermell fosc. Ens expliquem…

 

Recentment s'ha presentat la segona part de la temporada de teatre que acollirà el Teatre Municipal Núria Espert. Dels divuit caps de setmana que abasta la temporada, en deu d'ells no hi haurà programació teatral, i en tan sols tres d'ells hi haurà programació completa, és a dir tant en dissabte com en diumenge. No sembla lògic, veritat?. Una miqueta desaprofitat l'equipament, no creuen?

L’any passat, amb una programació semblant, l'activitat del Teatre va generar unes pèrdues superiors als 52 mil euros. Ens referim exclusivament al que ens costen les diferents actuacions i els ingressos que aquestes generen.

Però aquí no acaben els costos imputables al Teatre. En 2011 la pròpia instal•lació ens va costar més de 230 mil euros mentre que els ingressos, aliens a la programació, van ser inferiors als 35 mil euros (lloguer del bar i una aportació privada per subvencionar l'activitat).

En resum, el Teatre Municipal Núria Espert ens va costar el passat any més de 330 mil euros i els ingressos no van superar els 85 mil euros. La rendibilitat per tant va ser negativa i els números vermells van superar els 247 mil euros.

Per si algú no ho recorda estem parlant d'un teatre que a setembre de 2010 ens havia costat més de 6,5 milions d'euros i que la seva construcció, “accessible” i “sostenible”, va suposar un sobrecost superior al 30%. Li posem cometes als adjectius ja que ni es compleix la normativa d'accessibilitat, ni els materials emprats per a la seva construcció són sostenibles i ni tan sols la pèrgola fotovoltaica s'utilitza per a la fi prevista.

Fa molt temps que al voltant del teatre existeix una línia vermella, fosca i imperceptible, que ara conviurà amb les blaves de l'aparcament regulat i de pagament.

Per concloure aquesta columna Democràcia 3.0 els desitja que gaudeixin de la Festa major i de la Diada Nacional de Catalunya.

 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM