Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 

 

ARTiCLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

No és gens habitual que Democracia 3.0 dediqui una columna d'opinió a temes que excedeixen la política municipal, però el cas val la pena.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha declarat recentment que la llei hipotecària espanyola vulnera la normativa comunitària, per l'existència de clàusules abusives en les hipoteques. Per arribar a aquest punt s'han confabulat en el projecte un Jutge, un afectat per un desnonament i un advocat, Dionisio Moreno, del veí municipi de Martorell.

 

Tres anys de lluita, de la qual Democràcia 3.0 estava al corrent per l'existència d'amics comuns amb l'advocat, han possibilitat que els jutges deixin d'intervenir com a simples executors dels desnonaments i podran analitzar, i jutjar, cas per cas.

El mèrit de Dionisio ha consistit en lluitar contra una situació injusta, sense cobrar i corrent amb les despeses del procés, enfrontant-se amb les entitats financeres i els abusos continguts en les seves clàusules hipotecàries, emparades en una llei igualment injusta que permetia l'absoluta indefensió dels signants d'una hipoteca.

Movent l'arbre comença a caure la fruita madura. Diem això perquè aquesta mateixa setmana el Tribunal Suprem ha declarat també la nul·litat de les clàusules de sòl hipotecàries, és a dir clàusules que impedien revisar els tipus d'interès hipotecaris per sota d'una barrera imposada per les pròpies entitats financeres.

Volíem fer també esment en aquesta columna a la plataforma d'afectats per la hipoteca que ha aconseguit que el Parlament Español admeti a tràmit una iniciativa legislativa popular per a la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el foment del lloguer social.

En clau municipal Democracia 3.0 va presentar al desembre passat una moció en el Ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per protegir als desnonats del seu habitatge habitual. Proposàvem una modificació de la Llei reguladora de les hisendes locals per impedir que els desnonats hagin de fer front a l'impost de “plusvàlues” municipal i l'establiment de mecanismes socials i fiscals per pal·liar la situació dels veïns de Sant Andreu de la Barca que es vegin afectats pels desnonaments. La moció va ser aprovada i recolzada per tots els partits polítics presents en el consistori, a excepció del PSC que es va abstenir incomprensiblement.

Dionisio va poder amb la Llei Hipotecària, i amb les entitats financeres, com David va poder amb el filisteu Goliat. ETS GRAN! DIONISIO.

 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Concejal de D3.0 en Sant Andreu de la Barca


 

Powered by SEM