Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 6
PitjorMillor 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

En dos anys i escaig al nostre Alcalde, Enric Llorca, li fan aigües els seus equips de govern. En aquest temps tres regidors del seu equip li han presentat la dimissió, i a més un històric del partit a Sant Andreu de la Barca, regidor durant molts anys, s'ha donat de baixa del partit socialista.

La nina és lletja, però intenten vestir-la com la Monster High de torn perquè sigui aparent i comercial. I diem això perquè l'ordre dels recents esdeveniments s'allunya molt d'una realitat que tracten de maquillar.
 

 

Salta l'alarma el passat 5 d'abril quan els rumors apunten al desmantellament de l'equip econòmic de l'Ajuntament i a la retirada de funcions a un Tinent d'Alcalde com a responsable de l'àrea de personal. Els rumors es confirmen el dilluns 8, mitjançant una publicació en la web municipal. Els moviments des d'aquest moment estaven cantats, s'adopten posicions de força. El regidor rellevat dimiteix de l'àrea econòmica, així com de portaveu socialista, visita a un històric del partit i es reserva un àrea de govern de la qual posteriorment també ha estat rellevat per l'Alcalde. Una partida d'escacs amb moviments de manual. Escac en un moviment.

Existeixen dues versions oficials sobre l'esdevingut, una escrita i l'altra verbal. Ambdues pretenen buscar justificació trencant la baula més feble de la cadena. La primera s'articula en que la funció d'Intervenció econòmica estava sent exercida per una persona que no és funcionària de carrera. Aquesta situació va ser acordada pel propi Alcalde fa més de deu anys. Justificant la caiguda de la primera peça es troba empara per generar l'efecte dòmino.

La segona versió es fonamenta en que la pròpia funcionària pressionava a les diferents àrees municipals. I preguntem, aquesta no és la seva obligació?. S'afegeix un matís, “va generar tensions i malestar”. El que es podria haver corregit amb un expedient disciplinari, arribat el cas, va acabar amb la remodelació de tota un àrea. Volta al dòmino.

Si algú creu que Democracia 3.0 s'està posicionant de part dels “caiguts”, no és així. Existeixen nombrosos motius per justificar la situació generada i Democracia 3.0 els ha posat en evidència. De l'àrea econòmica afloren més ombres que llums i els nostres escrits apunten en aquesta direcció: xifres que no es corresponen amb la realitat, desviacions pressupostàries, pagament a proveïdors amb retard, expedients de contractació irregulars, “proves fehacients” que no es mostren…

En referència a l'àrea de personal i a la substitució del seu responsable poc hem de dir, sobre les seves esquenes també recauen ombres tant en la forma com en els procediments de selecció dels últims contractats per l'Ajuntament. L'Àrea Metropolitana de Barcelona està al corrent.

De la boca de l'Alcalde, responsable últim de la gestió municipal, ara emanen cants de sirena que engaliparan al penúltim reducte de l'ínfima oposició que li enlletgeix la gestió. Democracia 3.0 continuarà exercint la seva labor: sacsejant l'arbre i esperant amb paciència que caigui la resta de la fruita madura. Hi haurà escac i mat? Presenciarem una versió de la “Cruz de navajas” de Mecano?
 

 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM