Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 4
PitjorMillor 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

Oposar-se a les retallades en educació i sanitat, tal com es recull en una pancarta a l'entrada del nostre municipi, resulta com menys graciós sobretot si la pancarta la penja precisament qui realitza aquestes retallades. Plàstic mullat que s'estripa dia a dia i que acabarà portant-se el vent.

El passat any contra les recomanacions del Síndic de Greuges, amb el silenci de la inspecció educativa, amb el beneplàcit del ple de l'Ajuntament, malgrat els recursos de Democràcia 3.0, vam contemplar com alguns dels nostres menors havien d'anar a una escola bressol que no havien sol•licitat. Es van tancar aules en “El Trenet” i els nens van haver d'anar a “Casa Estrada”.
 

Però el camí té dos sentits i aquest any, per estrany que sembli, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, PSC amb el suport d'ERC, ha decidit reorganitzar les prescripcions de les escoles bressol municipals. Després de barrejar-les bé i apilar-les, se'ls ha ocorregut la feliç idea d'obrir noves línies en el Trenet, les que van tancar, cobrint-les amb les peticions de Casa Estrada. Els pares, la comunitat educativa, i per descomptat Democràcia 3.0, estem sorpresos. Per què?

És cert que l'Ajuntament s'ha reunit amb nosaltres i ens ha donat peculiars explicacions. La majoria d'elles centrades en qüestions econòmiques derivades de la, en uns altres temps negada, crisi econòmica. El criteri pedagògic, la legislació, els interessos de pares i nens, així com els llocs de treball de les educadores no s'han tingut en compte en aquestes reunions.

Per al nostre Ajuntament els contractes signats, els compromisos, no tenen validesa. Es renegocia o s'imposa si és necessari. Problemes econòmics?, no ha de ser aquesta la motivació quan segons el propi Ajuntament existeix tresoreria suficient i el pressupost del passat any es va tancar amb superàvit.

Descens de la demanda?, obeeix al descens de la natalitat?, almenys el passat any no, d'aquest no disposem de dades oficials. L'atur afecta? Evidentment, però cada dia els pares prenen major consciència que escolaritzar als nens des de primerenca edat redunda beneficiosament en la seva formació i adaptació posterior a la primària. Els recursos econòmics dels pares en atur minven dia a dia, però l'Ajuntament pot i ha d'ajudar a aquestes famílies. Hem de recordar que la Generalitat ha reduït les subvencions i l'Ajuntament ha pujat els preus de l'escolarització, que pràcticament se situen al nivell de la privada.

La privada no obstant això si que cobreix les vacants que ofereixen. Quins motius addueixen els pares per portar als seus fills a la privada? No ens traslladen que la qualitat educativa sigui millor, però les reunions que hem mantingut amb molts pares apunten al fet que existeixen dos motius concrets: el primer se centra en la configuració física dels espais de les guarderies; el segon, menor, apunta als horaris d'acolliment i permanència.

Si cada any s'ha de reorganitzar o desmantellar una guarderia, contra les pretensions i expectatives dels pares, podem arribar a una conclusió molt clara: alguna cosa no s'està fent bé. Ensopegar amb la mateixa pedra any rere any és cosa d'humans, o com en aquest cas d'inhumans. És intencionat?

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM