Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 10
PitjorMillor 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

Intentar expressar mitjançant lletra un sentiment, un treball, no és tasca fàcil. Si l'espai és reduït, si la calor atabala, si les teves pròpies vivències personals t'afecten la tasca encara és més difícil.

No sé quantes persones llegeixen aquesta columna d'opinió, el que sí sé és que la tasca que realitzem cada dia és més valorada i les mostres d'afecte, de recolzament, es succeeixen en el dia a dia, dissabtes i diumenges inclosos. GRÀCIES!!!!. El suport, inclús en els moments difícils, s'agraeix.

Però alguna cosa haig de dir, al marge dels sentiments, que justifiqui la nostra presència a l'Ajuntament i la confiança i el suport que ens van donar els ciutadans de Sant Andreu de la Barca. Parlarem novament de transparència, tema estrella. Suposo que aquest diari també recollirà, en les columnes paral•leles, l'opinió d'algun representant polític apuntant-se al carro de les informacions “mozambiqueñas” que Democràcia 3.0 porta posant en evidència fa més de sis mesos. Que s'ho facin mirar.

 

No parlaré de Moçambic, ja hem parlat molt. Només una anotació, si determinades preguntes haguessin estat contestades obertament sense embuts, amb transparència, no s'haurien generat suspicàcies i informacions, que d'altra banda són reals. Les relacions privades i empresarials entre els caps visibles del PSC i el PP no incumbeixen a Democràcia 3.0, tret que s'estiguin utilitzant els càrrecs i la representació institucional per obtenir un benefici econòmic, circumstància que ara com ara queda per demostrar. Si el negoci és l'exportació de cava, queda clar que aquests senyors és millor que no continuïn en política, per la seva incapacitat per saber el que els envolta.

La transparència és una finalitat i no un mitjà, és el tema estrella en l'àmbit nacional i fins i tot s'està redactant una norma per al seu compliment. Però les normes i les mesures municipals que s’estan anunciant en aquest diari el que fan és entreobrir la porta per llambregar. La porta ha d'estar oberta de bat a bat i qui tingui por al fet que s'obri que abandoni el despatx assignat i el lloc ocupat.

Democràcia 3.0 està fart de les campanyes d'imatge, que paguem els ciutadans de Sant Andreu de la Barca, que són la manta que cobreix la deficient gestió municipal. En aquest ple, igual que en l'anterior, s'han aprovat temes que ni tan sols figuraven en l'ordre del dia. És legal?, sí, és racional?, no, és transparent?, tampoc. Temes que afecten la ciutadania com l'ampliació de la zona blava. Sí, s’ampliarà la zona blava i justificaran la decisió en mil excuses, però en el fons hi ha un interès econòmic. Per moltes explicacions que es donin, per moltes línies que s'escriguin, la mesura ara com ara no està justificada, no ho està.

Transparència és no contestar als més de setanta escrits presentats i les més de dues-centes preguntes que ha formulat Democràcia 3.0?; transparència és negar l'accés a les càmeres de vídeo a un ple municipal?; transparència és negar-se a redactar un reglament de participació ciutadana?; transparència és negar-se a publicar la comptabilitat dels partits polítics municipals? Per a Democràcia 3.0 el que s’anuncia en aquest diari no és transparència, encara que es ben cert que hem aconseguit forçar amb les nostres propostes que algunes mesures entreobrin la porta..

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Concejal de D3.0 en Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM