Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 6
PitjorMillor 

 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

A l'agost del passat any i per decisió unilateral de l'Alcalde de Sant Andreu de la Barca s'acordava elaborar expedient de dissolució i liquidació del Patronat Municipal d'Esports del nostre municipi. La motivació era trobar fórmules capaces de millorar el servei, amb una gestió més simplificada i més econòmica que l'actual, sense sacrificar la qualitat del servei.
Des d'aquell moment hem escoltat missatges contradictoris per part de l'Alcalde que ha parlat de privatitzar el servei; d'obrir el diàleg amb l'oposició per trobar la forma de gestió òptima i eficaç de l'oferta pública d'esport municipal; i fins i tot de l'existència d'informes de la Diputació que avalen com a òptima la gestió esportiva municipal a través del Patronat d'Esports.

No es pot defensar una cosa avui i l’altre demà, confon i crea incertesa. N´hi ha nord?

 

Per al ple d'aquest mes d'octubre s'ha inclòs en l'ordre del dia no només la dissolució del Patronat d'esports sinó també l'encàrrec de la gestió de l'esport municipal a l'empresa PRIVADA municipal SAB-URBA SL. Els diran que l'esport municipal seguirà sent municipal, però aquesta empresa es regeix per la legislació sobre societats de capital i per tant ha de pagar impostos com qualsevol altra persona jurídica de caràcter mercantil.
Hem de tenir en compte que durant l'any 2012 el Patronat Municipal d'esports va rebre 343 mil euros d'aportació directa dels pressupostos municipals. Segons el compte de pèrdues i guanys es van obtenir uns “beneficis” propers als 90 mil. Amb aquestes dades els ciutadans de Sant Andreu de la Barca haurien de pagar, entre uns altres, per l'impost de societats si la gestió es fa a través de l'empresa municipal. Diners públics es perdria via imposats, gran negoci!

Queden altres aspectes en l'aire que convé també ressaltar com són la futura llei de bases de règim local i la possible eliminació de les empreses de capital públic; la situació en la qual quedarien els treballadors del Patronat davant aquesta incertesa jurídica; l'absència de participació ciutadana en el disseny de les polítiques esportives municipals; l'absència de presència de Democràcia 3.0 en el consell d'Administració de l'empresa municipal que ens impossibilitaria exercir un control sobre una mica més de 2,5M d'euros de pressupost,…

En un altre ordre de coses cap també fer esment a la tramitació que des de l'àrea d'urbanisme de l'Ajuntament es duu a terme amb una de les poques parcel•les edificables del nostre municipi, la situada en el marge esquerre de l'entrada per l'autovia, al costat del CEIP Josep Pla. El capficament en adequar aquesta zona per habilitar sostre comercial, fins a un màxim de 2600m2, possibilitaria l'establiment de diferents formes comercials, bé sigui un hipermercat o un mitjà establiment comercial en format de centre o galeria. No hi ha claredat sobre aquest tema i ens hem de fiar de paraules que, tenint en compte l'actitud del PSC d'Enric Llorca i la seva trajectòria, avui són blanc i demà negre en funció del capritx del moment.

Sembla que oblidin, i no haurien de fer-ho, que a l'entrada del nostre municipi existeix un centre comercial fantasma fruit de, com a poc, innombrables irregularitats legislatives. A data d'avui 5000 m2 de superfície comercial estan tancats, però la brúixola socialista continua fixant erràticament el nord polar. Aquest municipi necessita una altra brúixola, una que no estigui imantada, i que defensi els drets dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca i no interessos personalistes i privats.


Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM