Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 5
PitjorMillor 

 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

A Democracia 3.0 creiem que la transparència pública i la participació ciutadana són conceptes bàsics i obligats en el funcionament de l'administració pública i que a Sant Andreu de la Barca s'utilitzen per omplir fulletons o vídeos publicitaris.

Suposem que per pal•liar aquestes mancances, el passat mes de juliol l'Alcalde de la nostra població va presentar quinze mesures amb les quals pretenia donar compliment a aquestes dues obligacions, i es comprometia, davant els mitjans, a que es fes un seguiment de les mateixes. A D3.0 ens vam alegrar d'aquest anunci, ja que era una cosa que veníem reclamant contínuament. Quatre mesos després la gran majoria d'aquestes mesures no s'han complert i les que sí s'han portat a terme són situacions testimonials que ha de complir, per cortesia, tot bon fill de veí que es valori, no fa falta ser Alcalde per a això.
 

 

 

La situació que actualment vivim és com si tinguéssim una copa transparent plena de quitrà o una copa negra amb un líquid cristal•lí en el seu interior. En qualsevol dels casos no veuríem a través d'ella. I posarem com a exemple els últims plens celebrats al nostre Ajuntament en els quals l'oposició, el Consell de Ciutat, o fins i tot els propis ciutadans de Sant Andreu de la Barca no han tingut la possibilitat de dir ni aportar gens. En aquests plens s'han pres decisions tan importants com nomenar un Jutge de Paz i dos representants ciutadans com a consellers en l'Assemblea general de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona; promoure una modificació urbanística per implantar una superfície comercial; proposar la modificació de la forma de gestió de l'esport municipal eliminant la figura del Patronat Municipal d'Esports; i declarar d'especial interès o utilitat pública tant l'immoble de la Societat El Casino com el de la residència Vitalia. S'ha fet just el contrari del pregonat amb les quinze mesures.

Totes aquestes decisions s'han adoptat de forma unilateral sense possibilitat de dir res fins que s'entra en la dinàmica de la seva aprovació. Algunes d'elles pel seu calat i importància són la raó de ser de, per exemple, el Consell de Ciutat. Un òrgan del que no es coneix ni tan sols si es reuneix, ja que no n’hi ha ni tan sols un acta publicada. No sabem si té iniciativa pròpia o si és un òrgan instrumental producte d'una anterior campanya d'imatge, emparada també en la participació ciutadana, i d'ús exclusiu del capritx polític de qui ens governa.

El moviment es demostra caminant i els camins, Sr. Alcalde, no es fan posant-se davant d'una càmera de televisió o d'un micròfon. Els camins es construeixen caminant i donant els passos necessaris per complir amb el que es promet.

Així que si fem un seguiment del compliment d'aquestes mesures hem de donar un suspens a l'Alcalde i al seu equip de govern, malgrat que en altres temes hem tingut contactes i l'oportunitat de transmetre les nostres aportacions. Aportacions que hem realitzat des del sentit comú i que redunden en benefici del ciutadà de Sant Andreu de la Barca. No fer-ho aniria en contra dels propis ciutadans, dels seus interessos, de les seves necessitats i dels nostres principis com a partit. Al juliol es va iniciar un camí, es va fer un anunci, es va gravar un vídeo, un programa de ràdio i alguna columna periodística. Al juliol es va marcar un rumb encara que no sabem si la brúixola, d'inici, estava imantada, li faltava la agulla del nord o era una més de les campanyes d'imatge a les quals ens té acostumats el nostre Alcalde. Seguim vigilants i amb expectació.

 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

 

Powered by SEM