Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 4
PitjorMillor 

 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

 

Fa uns dies i davant les portes de l'Ajuntament es va llegir un manifest en contra de l'aprovació del projecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Una normativa que ve a modificar les relacions entre ciutadà i administració, allunyant els serveis públics del ciutadà i buidant de contingut la labor política que exercim els càrrecs electes.

En la columna del passat mes els parlàvem de la transparència pública i la participació ciutadana com a conceptes bàsics i obligats en el funcionament de l'administració pública. Els desajustos municipals que posàvem damunt la taula ara es veuran incrementats no per la pròpia actuació municipal, que també, sinó per una actuació normativa que allunyarà els serveis públics del ciutadà. Les necessitats reals i quotidianes dels ciutadans, que coneixem perquè ens creuem tots els dies amb vosaltres pel carrer, no podran ser abordades pels qui vosaltres heu triat democràticament perquè us representin en la proximitat, sinó per un pare suprem que decidirà quines necessitats teniu sense tenir-vos en compte, sense conèixer-vos.
 

 

 

La prestació de serveis públics de qualitat no és incompatible amb l'optimització dels recursos econòmics municipals. Estem acostumats a sentir amb massa freqüència que els municipis presten serveis que no els corresponen i que no rebem finançament per fer front als serveis que ens reclamen els ciutadans. És cert, però malgrat això es malbarata alegrement, sense control, en suposades necessitats que no aporten gens al ciutadà i que se sustenten en un interès de permanència política de qui governa. Pura publicitat i imatge, no ens cansarem de repetir-ho.

Si recorden l'any 2012 l'Impost de Béns Immobles va pujar desorbitadament per imposició del govern del Partit Popular. Democracia 3.0 va reaccionar i va presentar una proposta per bonificar als ciutadans amb ingressos que no superessin un determinat nivell de renda de suficiència, necessari i indispensable, per fer front a les necessitats essencials de les persones que integren la unitat familiar. La proposta va ser rebutjada pel ple, encara que ara s'estudia l'elaboració d'un reglament de bonificacions.

A continuació i dos dies més tard PSC i ICV-EUiA van presentar una proposta alternativa, recolzada per Democracia 3.0 i aprovada pel ple de l'Ajuntament, en la qual es destinava la pujada imposada pel PP a plans d'ocupació, serveis socials, beques menjador, compra de llibres i material escolar, així com a ajudes per al casal d'estiu per a famílies amb dificultats econòmiques. Un total de 510.000 euros que s'han diluït al pressupost sense saber per què no s'han destinat a l'acordat i previst.

Els plans d'ocupació van ser sufragats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona; les ajudes al Casal mai van ser transferides al Patronat Municipal d'Esports; no es va destinar la totalitat dels diners previstos per a l'atenció domiciliària; es van utilitzar en l'exercici 2012 una mica menys de 34.000 euros dels 90.000 previstos a beques escolars i tan sols es van utilitzar 600 euros dels 105.000 euros previstos per fer front a les ajudes per a la compra de llibres i material escolar.

La puta i la ramoneta. Està bé reclamar finançament a altres administracions per cobrir les necessitats i serveis que prestem a la ciutadania, però el que no és de rebut és no utilitzar-la, quan es compta amb ella, per cobrir les necessitats dels ciutadans. Bones festes i un millor 2014. Siguin feliços o almenys intentin-ho.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

 

Powered by SEM