Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 

 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

El passat mes a la nostra columna d'opinió els parlàvem de com s'havien difuminat 510.000 euros del pressupost municipal. Una quantitat, obtinguda com a conseqüència de la pujada de l'impost de béns immobles imposada pel Partit Popular, que el ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va decidir que havia de destinar-se a plans d'ocupació, serveis socials, beques menjador, compra de llibres i material escolar, així com a ajudes per al casal d'estiu per a famílies amb dificultats econòmiques. Els diners, tal com els informàvem en la passada columna, no s'hauria utilitzat finalment per cobrir les necessitats i serveis a la ciutadania i desconeixíem on havien anat a parar.

 

Doncs ben ja ho sabem, l'Alcalde de Sant Andreu de la Barca mitjançant decret ha decidit que amb aquests diners es concerti una inversió financera a curt termini en una entitat bancària. La idea no és invertir els diners dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca en els seus serveis i les seves necessitats, sinó rendibilitzar mitjançant interessos els diners públics.

Aquest és un dels motius pels quals Democracia 3.0 ha decidit recórrer els pressupostos municipals. Uns pressupostos en els quals de forma clara no es recolza suficientment als ciutadans del nostre municipi. A Sant Andreu de la Barca l'atur va arribar al 17% el passat mes de desembre, per sobre de la mitjana del Baix Llobregat, de l'Àrea Metropolitana i de Catalunya. Cada dia més els ciutadans busquen ajuda en l'administració més propera, el seu Ajuntament, i la resposta que articula l'Alcalde del nostre municipi és concertar una inversió financera.

Podem trobar en el nostre recurs als pressupostos altres motius que ens han portat a votar en contra: es modifica la plantilla de personal fent fora, al carrer, a la persona que durant deu anys ha desenvolupat les funcions d'Interventora municipal; s'incrementen les despeses de personal i aquesta circumstància, contraria a la legislació, no queda suficientment explicada pel que, en principi, no podria dur-se a terme; s'anuncien plans d'ocupació, però malgrat això es destinen 6 euros del pressupost a aquests plans a l'espera de subvencions d'altres administracions.

Existeixen diverses qüestions dins dels pressupostos que són clarament irregulars amb la llei a la mà, tals com incrementar la plantilla de la policia local, defensada en moltes ocasions per Democracia 3.0, però que ara és impossible dur a terme perquè la creació de places públiques en aquests moments no es pot dur a terme per la normativa pressupostària dictada per l'Estat.

Un altre dels motius clarament irregulars és habilitar diners públics per indemnitzar a alguns propietaris del sector 21, on se situa el centre comercial Atrium, com a conseqüència del projecte de reparcel•lació que durant anys s'intenta dur a terme i que una vegada i una altra és considerat il•legal pels tribunals de justícia. Fins i tot l'actuació urbanística duta a terme per l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en aquest sector està sent investigada d'ofici per la Fiscalia provincial de Barcelona que al seu judici, i després d'obrir diligències d’investigació, podria ser constitutiva d'un delicte relacionat amb l'urbanisme. Segons la Fiscalia l'actuació de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca podria haver ocasionat un clar perjudici a les arques municipals.

Aprofundirem pròximament sobre aquest últim tema que es va iniciar fa més de deu anys i que fins avui no havia merescut l'atenció de la justícia.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

 

 

Powered by SEM