Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 7
PitjorMillor 

 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

La paraula que dóna títol a aquest article d'opinió no existeix en el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, però defineix de forma clara la gestió urbanística de Sant Andreu de la Barca. Al nostre judici la lletra que enlletgeix la paraula a la vista i que ens porta a pensar en un error ortogràfic no és tal, ja que la “h” té el seu origen en l'horror que produeix veure en mans de qui recau la planificació urbanística del nostre municipi.

Fa pocs dies el nostre Alcalde i el Tinent Alcalde de “Hurbanisme” ens anunciaven la marxa enrere en el projecte d'implantació d'un supermercat, en sòl públic al costat del col•legi Josep Pla, malgrat que s'hauria dissenyat una planificació urbanística a mida per a aquest supermercat. Han adduït interessos i negociacions particulars entre empreses, que ni coneixem ni ens han informat al respecte, per descartar el projecte.

 

No obstant això la veritable raó que ha portat a rebutjar la implantació del supermercat, en sòl públic, és que la Comissió d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha suspès l'aprovació definitiva de la modificació urbanística que permetria implantar-ho. Ens oculten aquest informe, que existeix, que hem demanat i que no ens donen.

Així mateix l'Alcalde i el Tinent Alcalde de “Hurbanisme” han ocultat, tant al ple com als regidors, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a indemnitzar amb 2,2 milions d'euros, més interessos, a una empresa que participava en el desenvolupament urbanístic del sector 21, on se situa el centre comercial Atrium. A més obliga a l'Ajuntament a redactar un nou projecte de reparcel•lació, i serien quatre ja, per ajustar-ho a la normativa urbanística. No hem d'oblidar que el tercer encara es troba recorregut judicialment i pendent de ser tombat pels tribunals, per idèntics motius que van determinar la nul•litat, per il•legal, del segon projecte.

En paral•lel, com ja els anunciàvem en la columna del passat mes, la Fiscalia Provincial de Barcelona ha informat a Democracia 3.0 que ha decidit obrir d'ofici diligencies d’investigació en relació amb aquest projecte de reparcel•lació sobre la base de que, segons la pròpia Fiscalia, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca estaria ocasionant amb la seva planificació urbanística un clar perjudici a les arques municipals. En virtut d'això la Fiscalia considera que els fets que s'investiguen podrien constituir un delicte relacionat amb l'urbanisme.

La Fiscalia també considera així mateix evident la irregular actuació administrativa desenvolupada per l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en relació a la discoteca ubicada en el centre comercial Atrium. L'Ajuntament (PSC) va permetre que desenvolupés la seva activitat sense llicència municipal. Fins i tot el seu Alcalde, que va acudir a la inauguració, va signar un conveni amb l'empresa propietària de la discoteca malgrat que exercia la seva activitat sense llicència. Segons el criteri de la Fiscalia aquesta actuació podria apuntar cap a la possible existència d'un delicte de tràfic d'influències o de suborn. No obstant això en aquest cas la Fiscalia ha decidit no aprofundir més en el tema. Ens sorprèn i desconeixem les motivacions d'aquesta decisió.

Aquestes actuacions en matèria urbanística, que algun tribunal ha arribat a qualificar de temeràries, ens obliguen a demanar la dimissió immediata tant de l'Alcalde com del Tinent Alcalde de “Hurbanisme”. Ja està bé, marxin.
 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

 

Powered by SEM