Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 5
PitjorMillor 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

En columnes anteriors ens referíem a la nefasta gestió urbanística desenvolupada per l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que va obligar a Democràcia 3.0 a exigir la dimissió tant del Tinent Alcalde de l'àrea d'urbanisme com del propi Alcalde. Sustentàvem aquesta petició en diverses sentències condemnatòries contra l'Ajuntament, en l'obertura de diligències d’investigació per part de la Fiscalia de Barcelona i en la planificació urbanística desenvolupada per a la implantació d'una nova superfície comercial que la Comissió d'Urbanisme de Barcelona va suspendre.

En aquesta columna ens referirem a la no menys nefasta gestió de personal, contractes i plans d'ocupació. En cap cas nomenarem als treballadors en qüestió, ni a la seva idoneïtat per al lloc pel qual són contractats o del que són acomiadats, sinó als procediments que s'han dut a terme i que al nostre judici, i el dels tribunals, s'estan realitzant de forma contrària a quant determina la normativa.
 

En els últims mesos hem tingut coneixement de diverses sentències que declaren improcedents acomiadaments duts a terme per l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Aquests acomiadaments comporten el pagament d'indemnitzacions, que paguem tots els ciutadans, i en un d'ells fins i tot s'ha hagut d'ampliar la plantilla per readmetre al treballador acomiadat.

Ens consta que en aquests moments existeixen dues demandes laborals més contra l'Ajuntament. En un dels casos qui inicia el procés és la ex interventora municipal, qui va ser substituïda del seu lloc en el mes d'abril del passat any per posteriorment, a finals de desembre, quedar-se sense el lloc de treball en el qual havia estat recol·locada després de la substitució.

Tenim també constància de la denúncia presentada per un treballador davant la Inspecció de Treball i que va concloure, al març del passat any, amb el requeriment d'aquest organisme perquè l'Ajuntament procedís a elaborar l'avaluació de riscos psicosocials i els protocols d'assetjament moral i sexual en el treball. Un any després s'aprovaran els protocols en ple.

En relació amb les contractacions realitzades pel nostre Ajuntament encara no hem tingut accés als expedients socials del Pla d'ocupació “Sant Andreu Avança” (2012), subvencionat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i que eren determinants per efectuar les contractacions. Arran d'aquest pla, i davant la controvèrsia originada pels contractats, l'Alcalde va arbitrar una mesa de contractació com a mesura de transparència, en la qual se'ns informava de les contractacions i dels paràmetres objectius i subjectius que s'establien per efectuar-les. En algun cas D3.0 ha expressat disconformitats amb aquests paràmetres, però almenys existien i es contractava sobre aquesta base.  

No obstant això en aquest ple es retre compte d'una nova contractació que ens fa pensar que tornem enrere en tot el caminat. La designació, efectuada per decret d'Alcaldia, no ha estat sotmesa a la mesa de contractació i es desconeix el procediment dut a terme. I diem que tornem a enrere perquè al contractat, al marge de valorar-ho per la seva capacitat, se li jutjarà per la seva pertinença al PSC i formar part de les seves llistes electorals.

No és novetat aquesta situació i si repassem les contractacions realitzades durant aquesta legislatura observarem que s'ha contractat a més persones incloses en les llistes electorals del PSC, familiars de regidors del PSC, membres de l'executiva d'aquest partit i familiars d'aquests, així com amics i coneguts dels qui tenen o han tingut la capacitat per efectuar aquestes contractacions. Una altre vegada cap al Sant tornem-hi.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM