Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

 

El passat mes d'octubre vaig iniciar accions legals contra l'Alcalde i dos dels seus Tinents d'Alcaldes, per injúries i calúmnies dirigides contra la meva persona. El motiu, suposo que ho recordaran, va ser acusar-me d'apropiació indeguda de diners públics. Suposo que també recordaran que la denúncia, aprovada en el ple de l'Ajuntament amb l'única abstenció de CIU, va ser arxivada per la Fiscalia Provincial.

Malgrat això, ni els promotors de la denúncia, ni cap dels grups polítics de l'oposició van demanar disculpes. Bastava amb això, expressar aquest sentiment en seu plenària. Bastava amb la humilitat de reconèixer un error, no ho van fer. Em vaig veure en l'obligació d'iniciar accions legals. Ho explico ara perquè la informació municipal s'amuntega i no he trobat el moment per fer-ho.

En el tràmit de les accions legals que vaig iniciar van ser citats a un acte de conciliació tant l'Alcalde com dos dels seus Tinents d'Alcaldes. Tan sols va acudir un, el Sr. David Castellar, qui va manifestar en el Jutjat de Pau de Sant Andreu de la Barca el següent:

“Que vista la resolución de Fiscalía archivando la denuncia presentada por el Ayuntamiento y dando la razón al demandante, retira todo lo dicho tanto en el Pleno como en los medios de comunicación local, como consta en la demanda y en este acto pide disculpas al Sr. García Bravo por los perjuicios que haya podido sufrir como consecuencia de lo dicho.”

Com no podia ser d'una altra manera vaig admetre i agrair les disculpes.

Tant l'Alcalde, Sr. Enric Llorca, com el seu altre Tinent d'Alcalde, Sr. Luis F. Nieto, no van acudir a l'acte de conciliació. És més aquest últim m'indicava al març, i en una columna d'opinió, que no feia falta que el convoqués a un acte de conciliació. Supèrbia i desconeixement de la llei, ja que és un tràmit indispensable en qualsevol procediment judicial que es tramiti per injúries i calúmnies. Diu que té la llicenciatura en dret, suposo que al mateix nivell que la capacitat per dirigir l'àrea de “hurbanisme”, sí amb hac d'horror.

L'elaboració i presentació de la denúncia contra mi va tenir un cost per a les arques municipals, en utilitzar-se diners públics per contractar l'assessorament d'un gabinet d'advocats. Com si no comptéssim amb professionals en la plantilla municipal amb capacitat per fer-ho. El cost directe dels tràmits relacionats amb la denúncia va pujar fins a 2.420 euros, que van pagar els ciutadans de Sant Andreu de la Barca. Van utilitzar diners públics per intentar inculpar-me, fins i tot redactant paràgrafs que incloïen falsedats manifestes. Van intentar callar, a tot risc, a qui va intentar desvetllar situacions como la dels ordinadors portàtils, Moçambic, contractació de personal, centre comercial atrium, teatre, patronat,…

Durant mesos vaig reclamar per escrit conèixer l'import pagat, no va merèixer contestació. Ara ho conec, i com els vaig prometre la despesa no l’assumiran els ciutadans de Sant Andreu de la Barca. En els propers dies demanarem expressament que els grups municipals que van recolzar la presentació de la denúncia facin front, proporcionalment i en funció de la seva representació, a aquest import i amb càrrec a les assignacions mensuals que perceben. Sempre m'he referit al fet que el vot, aixecar la mà, té conseqüències i aquesta és una d'elles.

Durant mesos també vaig reclamar de l'Alcalde que m'indiqués els qui havien estat els instigadors de la denúncia, els que havien aportat les “proves fehacients”, se’n recorden? En el document inicial apel•laven a una font anònima, que les va lliurar en mà, per després rectificar i desmentir aquesta situació, consta en acta. El tràmit judicial no ha acabat, els seguiré informant. Arribarem fins al final.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM