Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

Fa set anys publicava una columna en aquest mateix diari que titulava “vamos de paseo”. En ella els parlava del mapa de escoles bressol de Sant Andreu de la Barca com una proposta oberta i dinàmica, capaç d'adaptar-se a possibles noves circumstàncies. Els deia que el nostre ajuntament no s'adaptava a la demanda i promovia la creació de escoles bressol en funció de les subvencions que rebia de la Generalitat. Set anys després es tancarà una d'aquestes escoles bressol. En aquests últims dos anys han estat acomiadats a Sant Andreu de la Barca uns 15 professionals de l'educació infantil. Responsabilitzin al nostre Alcalde.

Des de llavors no he fet una altra cosa que passejar per la nostra ciutat escoltant, informant-me, comprovant allò que els ciutadans em transmetien. Moltes d'aquestes converses han servit per iniciar actuacions, unes altres per confeccionar el programa electoral de Democracia 3.0. A peu de carrer.

Recentment, en un dels meus habituals passejos, vaig decidir prendre un cafè sota la pèrgola del teatre. Alguna cosa em va sorprendre per inusual; el cuiner d'una empresa que habitualment presta serveis per a l'Ajuntament sortia del teatre. No hi havia cap acte oficial programat aquest dia, encara que vaig poder observar com s'apropava al recinte el Tinent d’Alcalde de “hurbanisme i hobres”. La seva actitud nerviosa en veure'm, passejava com a pollastre sense cap, va despertar la meva curiositat. Vaig indagar i vaig obtenir respostes.

A l'interior del Teatre començava e aquells moments a celebrar-se un aniversari, el de persones directament relacionades amb una empresa que és habitualment contractada per l'Ajuntament per a la celebració de càterings i dinars per la gent gran. Estaven convidats, per ordre d'aparició com les estrelles d'una pel·lícula, tant el Tinent d’Alcalde de “hurbanisme” com el propi Alcalde. A aquest últim ho vaig saludar, no cabia una altra. Vam creuar mirades, no van ser sensuals.

Conclosa la celebració a l'interior de les instal·lacions del teatre, i com el temps acompanyava, els convidats estrella van pensar que no hi havia millor forma de continuar la festa iniciada en el teatre que gaudint de les terrasses del nostre municipi. Un plaer. Aquell dia fins i tot hi havia música en directe en una d'elles, tenia lloc un altre aniversari sonat. La festa va acabar sobre les dues de la matinada. Sí, sobre les dues, però l'hora de tancament de les terrasses no és a la una? Tranquils no va ser tancada, com d'altres que ho són a aquesta hora, ja que la simple presència del nostre regidor de “hocupación de la via pública” semblava motiu suficient per legitimar l’excés en l'horari estipulat per normativa.

Vaig comprovar dies més tard, a través d'un acta de la Junta de Govern, la certesa documental del que els meus ulls van presenciar aquell dia. Totalment cert. S'havia cedit un dels espais del teatre per celebrar un acte “privat”, sense més dades. Es va tramitar per via d'urgència i, encara que es plasmava l'espai a utilitzar i l'ordenança que determina la taxa a pagar, no es concretava l'import a abonar per la utilització.

Aquell dia va ser rodó. Celebració privada en un teatre públic que ha costat als ciutadans de Sant Andreu de la Barca, en la seva construcció i adequació, uns 7 milions d'euros i que ens costa anualment més de 150 mil euros. Desconeixem si a data avui, ho preguntarem, s'ha abonat la taxa per aquesta utilització privada. És legal? Sí, ja que no hi ha un reglament d'usos del teatre, però és ètic? La situació irregular és consentir, malgrat l'excepcionalitat de l'esdeveniment, l'obertura d'una terrassa fins a les dues de la matinada. No hem vist en cap moment que aquesta excepcionalitat fos autoritzada pel govern municipal, encara que sí semblava trobar el recolzament, almenys emocional, d'un dels tinents alcaldes d'aquest municipi, el que fa valer la hac davant de cadascun dels càrrecs que ostenta, per l'horror de la gestió que realitza. Em disculparan la llicència.

Que no “pisha”, que no…, que així no funcionen les coses. A partir d'aquest moment qualsevol ciutadà de Sant Andreu de la Barca està legitimat per celebrar un acte privat en el teatre i després copetes a la llum de la lluna. Bonic no? Surt més econòmic que celebrar-ho en un restaurant o llogant una sala d'un chiquipark. No desaprofitin l'oportunitat, intentin-ho, encara que crec que no els deixaran. És pura intuïció.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM