Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 27
PitjorMillor 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

Fa una mica més de dos anys l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb l'objectiu d'incrementar l'ocupació en el nostre municipi, va sufragar íntegrament un pla d'ocupació per a persones en situació social difícil. Tenien prioritat a ser contractats els joves, les dones, els aturats de llarga durada i aquells que formaven part de famílies amb tots els seus membres en l'atur.

La polèmica es va suscitar després de comprovar la relació dels contractats per l'Ajuntament, ja que es va poder comprovar que varis eren membres o familiars d'ells en l'executiva del PSC, o familiars de regidors d'aquesta formació.

Tenien dret aquestes últimes persones a ser contractades? Òbviament sí, si la seva situació social i personal complia amb els requisits que havia imposat l'àrea metropolitana de Barcelona. Però aquesta situació havia de ser comprovada per la nostra formació política i en virtut d'això vam sol·licitar l’accés als expedients de contractació, però ens ho van negar, ja que segons ens van manifestar per escrit es vulnerava la llei de protecció de dades.

 

Vam dirigir-nos a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades que ens va donar la raó, en quant no es vulnerava la llei en permetre'ns accedir als expedients, i va instruir un procediment sancionador contra l'Ajuntament per la comissió d'una falta greu i una altra lleu per incompliment de la mateixa llei en la qual s'emparaven per no permetre'ns l'accés.

Malgrat això el PSC va continuar negant-nos l'accés als expedients de contractació. Què temien? Democracia 3.0 va insistir i ens vam dirigir al Síndic de Greuges perquè se'ns facilités l'accés. Després de dos anys hem aconseguit consultar els expedients. En el tràmit el Síndic ha hagut d'insistir en diverses ocasions a l'Ajuntament, ja que ni tan sols a ell li contestaven.

Del resultat de les nostres gestions es pot concloure que en cap dels expedients de contractació existeix informe dels serveis socials del nostre Ajuntament que justifiqui la contractació de cap de les persones que van ser contractades. Per tant almenys respecte al procediment les contractacions no van haver de realitzar-se.

Així i tot, i al marge de les qüestions legals i administratives, van haver de ser contractats?, estaven inclosos dins dels col·lectius prioritaris?, el seu perfil social era prioritari en la contractació?, i existien persones en el nostre municipi amb un perfil social més desfavorit?

Després de consultar l'expedient de tots els contractats, incloses les ajudes socials rebudes per aquestes persones l'any anterior i posterior a la contractació, Democracia 3.0 està en condicions d'afirmar que tan sols catorze dels trenta-cinc contractats tenia necessitat real de ser contractats, en virtut del seu perfil social. La resta, enfront d'uns altres que no van ser contractats, no havien acreditat aquesta necessitat perquè no havien recorregut a l'assistència social oferta pel nostre Ajuntament. Però és més, dels vint-i-un contractats que al nostre judici no van haver de ser-ho, vuit havien estat contractats amb anterioritat pel nostre Ajuntament.

Per tant es confirmen les suspicàcies pel que fa a què moltes de les contractacions que es van realitzar no s'haurien d'haver dut a terme. Per evitar-ho l'Alcalde va constituir des de llavors i com a mesura de transparència una mesa de contractació per donar llum al sistema. Pura façana, ja que s'han tornat a realitzar contractacions sense que s'hagin sotmès a informació, que no decisió, de la mesa de contractació. El dit és el procediment de contractació que utilitza el PSC a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, aquesta és la conclusió amb la qual s'han de quedar.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Concejal de D3.0 en Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM