Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

L'obligació de tot polític és governar amb responsabilitat, prestant serveis de qualitat als ciutadans, protegint els seus drets i llibertats, fent un ús eficient dels recursos públics, anticipant-se amb solucions als problemes que puguin produir-se, sense generar-los quan no existeixin.

Al desembre de 2012 Democracia 3.0 va sotmetre a ple una moció per impedir que es cobrés l'impost de plusvàlues a aquells ciutadans que haguessin perdut el seu habitatge habitual com a conseqüència d'execucions hipotecàries judicials o notarials. En aquesta moció s'instava al Govern de l'Estat a modificar la normativa per impedir aquesta situació injusta i a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a establir els mecanismes socials i fiscals necessaris per pal·liar la situació dels veïns del nostre municipi que fossin desnonats del seu habitatge habitual. La moció va ser aprovada pel Ple de l'Ajuntament amb l'abstenció del PSC.

 

Gairebé dos anys després i a través del Reial decret 8/2014, de 4 de juliol, l'Estat va modificar la normativa reguladora de les hisendes locals deixant exemptes de l'impost de plusvàlues les transmissions d'habitatges realitzats en execucions hipotecàries o notarials.

Entre l'aprovació de la moció presentada per Democracia 3.0 i la modificació normativa aprovada per l'Estat, el PSC a Sant Andreu de la Barca tenia eines aprovades pel Ple de l'Ajuntament per canviar la situació i injustícia que sofrien els ciutadans de Sant Andreu de la Barca per aquestes execucions hipotecàries. Podrien haver recorregut a la via de la subvenció que el mateix PSC va proposar al ple, però a Democracia 3.0 no li consta que s'hagi utilitzat el mandat aprovat pel Ple municipal.

Alguna cosa similar està succeint amb la moció presentada per Democracia 3.0, al setembre de 2012, en la qual demanàvem l'abonament a funcionaris i personal laboral de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca d'una part de la paga extraordinària de nadal d'aquell any, que per dret els corresponia. Recordem que aquesta paga va ser suprimida per l'Estat. La moció que vam presentar no va ser aprovada amb els vots en contra de PSC, ICV-EUiA i PP, i l'abstenció de CIU.

Des de la moció presentada per Democracia 3.0 nombrosos tribunals s'han pronunciat sobre aquest tema dictant sentències en les quals es reconeix el dret d'aquests treballadors. Fins i tot molts ajuntaments han començat recentment a reintegrar als seus treballadors part de la paga extraordinària que els van retenir. Malgrat això l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca (PSC) continua impassible davant aquesta situació.

Podríem posar diversos exemples més sobre aquest tema, tals com les mocions que vam presentar per reduir l’impacte de la pujada de l'IBI o l'elaboració d'un Reglament de Participació Ciutadana. Aquest exemple és especialment sagnant, ja que la gran majoria dels partits polítics presents en el Consistori defensen “el dret a decidir”, però malgrat això es neguen a elaborar un reglament que permeti als ciutadans de Sant Andreu de la Barca a participar en els assumptes públics. És curiós.

Aquest mes hem presentat dues mocions que esperem siguin aprovades. Una per a l'ampliació del col·lector d'aigües pluvials a l'entrada del nostre municipi amb l'objectiu de pal·liar inundacions i millorar la seguretat vial; i una altra moció per a la reordenació i/o ampliació de la biblioteca municipal, o si escau habilitar nous espais i mitjans que donin servei als menors en edat escolar usuaris de la biblioteca.

En Democracia 3.0 ens anticipem o reaccionem davant els problemes buscant solucions.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

Val a dir que després de la redacció d'aquest article d'opinió, les mocions presentades per Democracia 3.0 van ser aprovades per unanimitat en el ple de l'Ajuntament de 29 d'octubre.

 

Powered by SEM