Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 1
PitjorMillor 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

Fa any i mig que el Ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va aprovar el projecte d'implantació d'horts urbans ecològics en el nostre municipi. Un projecte promogut des de AssembleaSab que el govern del PSC havia mantingut aparcat i sense executar.

Fa un parell de mesos ens emportàvem una sorpresa, ja que l'Ajuntament havia obtingut subvencions majors que les inicialment previstes i semblava que se li donava una nova embranzida. Però la veritable sorpresa per a Democràcia 3.0 es produeix quan recentment el govern socialista modifica la ubicació dels horts a un lloc proposat inicialment per Democràcia 3.0.

 

Dos eren els motius principals pels quals ens veníem abstenint en la implantació dels horts urbans; el primer es referia a les persones a les quals anaven dirigits i el segon a la ubicació. Democràcia 3.0 ha vist com en el transcurs dels mesos les pretensions del nostre partit s'anaven complint i per això hem votat definitivament a favor de la seva implantació.

Hauríem d'estar satisfets com a partit, però en paral·lel als horts urbans ens hem trobat amb els “interessos mundans” que ens ha portat el partit socialista. Hem constatat que el canvi d'ubicació acordat no obeeix a les pretensions de Democràcia 3.0 sinó als interessos socialistes, del seu Alcalde, de compatibilitzar els horts urbans ecològics amb un projecte d'explotació agrícola de caràcter social.

En principi no sonava malament, però en el detall ens trobem que el promotor del projecte és el nostre Alcalde, amb el seu govern socialista, que contacta amb una Fundació privada que canalitza la seva activitat a través de diverses empreses que conformen un grup empresarial. Una d'aquestes empreses ja té implantació en el nostre municipi, ja que en 2009 se li va adjudicar el contracte d'atenció domiciliària de Sant Andreu de la Barca, posteriorment va començar a organitzar els casals d'estiu a través d'algunes AMPAS, per finalment gestionar la escola bressol municipal “El Trenet” i cursos de formació subvencionats per a adults.

En internet han arribat a qualificar el projecte social d'aquesta fundació privada com el de ““emprendedores sociales” preparados para hacer negocio con la pobreza”. Però cal analitzar el projecte presentat per aquesta Fundació davant l'Ajuntament, que és fruit de diverses reunions prèvies en les quals també va participar ERC. La proposta consisteix que el nostre Ajuntament cedeixi durant deu anys uns terrenys gratis, els adeqüi a través d'una subvenció d'uns 60 mil euros i els posi a disposició de la fundació perquè aquesta pugui realitzar una explotació agrícola de “caràcter social”. A més el nostre Ajuntament havia de, segons la proposta, subvencionar la contractació de treballadors en risc d'exclusió durant aquests deu anys. Negoci rodó el dels projectes socials.

Però pel que sembla el projecte del grup empresarial disfressat de fundació pretén anar més enllà. Es persegueix que el Grup sigui rendible, generant efectiu, amb la intenció de cancel·lar el deute extern d'una de les empreses que conformen el grup i alliberant responsabilitats dels seus socis com a garants. Per aconseguir-ho proposen remuneracions variables per als membres de l'organització. En el seu projecte social pretenen inserir en dos anys a deu persones, amb una xifra de vendes pressupostada per 2017 de 500 mil euros en una de les seves línies de negoci. L'objectiu és l'èxit, i preguntem en el projecte social?, o en el negoci?

El projecte no fa olor de social sinó a “mort”, i encara que va ser retirat a l'últim moment del Ple, després de les nombroses objeccions legals i de sentit comú plantejats per Democràcia 3.0, serà aprovat ben d’hora. No creiem que torni a passar per ple, ja que l'Alcalde va eludir aquest compromís. S’ho menjaran i guisaran en petit comitè en una propera junta de govern socialista. Demanàvem transparència, però no l'aconseguirem. Democràcia 3.0 sent vergonya. Alcalde dimiteixi.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM