Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 1
PitjorMillor 

 

ARTiCLE D'OPINIÓ DIARI DE SANT ANDREU

Fa anys em vaig aficionar al mus, ja saben, el famós joc de cartes. A part de per les meves pròpies vivències personals, del mus vaig aprendre, o vaig reafirmar, que els tramposos són repudiats, que no caben. Les cartes i les regles manen. No hi ha mànigues llargues en les quals amagar i per això al mus se’l defineix amb l'expressió “joc de cavallers”.

La política hauria de ser alguna cosa semblant, cartes damunt de la taula i compliment de les regles. Només llavors la política i els polítics seran considerats per la seva labor, generant confiança i no el rebuig en la societat que actualment reflecteixen les enquestes.

Democracia 3.0 governaria Sant Andreu de la Barca d'una altra manera més transparent, més participativa, més propera, més lògica amb la realitat que ens envolta, però fem d'oposició i els temes que es plantegen, molts no ens agraden, hem d'intentar apropar-los a aquesta forma d'actuar que exerciríem si estiguéssim governant.

 

Faig aquesta reflexió, nadalenca si m'apuren, ja que Democracia 3.0 fa d'oposició perquè els ciutadans van decidir en les últimes eleccions que aquest era el nostre lloc. A vegades la sensació que arriba al ciutadà és que pretenem dinamitar-ho tot, que som el “no” per sistema, malgrat que intentem explicar la motivació del nostre sentit del vot. La realitat és que a pesar que no governem, diem “sí” en més d'un setanta per cent d'ocasions. I diem sí, en moltes ocasions i a pit descobert, perquè creiem que és bo per a la ciutadania el que es proposa a votació, i perquè aportem moltes millores a les propostes plantejades abans de donar aquest sí rotund.

Som proactius i col·laborem quan es detecten problemes d'inundacions a l'entrada del nostre municipi i plantegem solucions, que es pacten i complementen amb el govern municipal. Per cert aquest tema tindrà una solució ben aviat, no de la forma que ens agradaria, però crec que la solució proposada va en la línia minvar el problema, encara que queda recorregut per donar-li la solució definitiva i necessària.

Quan diem que “no”?, doncs suposo que ja ho hauran deduït. Ho fem quan es fan paranys i amb això em refereixo al fet que no es posen totes les cartes damunt de la taula i s'incompleixen les regles del joc. En aquestes situacions som pura oposició, i ens oposem enfrontant-nos dialèctica, administrativa i judicialment parlant, si és necessari.

Ens plantem quan ens oculten informació, quan plantegen solucions a problemes que no existeixen, o quan els plantejaments obeeixen a solucions de problemes que el mateix equip de govern socialista ha generat.

Per posar un exemple em referiré a les deficiències en la gestió urbanística del nostre municipi. Aquí no aprèn el nostre govern municipal, ni amb pals. Fa poc es va plantejar i va aprovar una modificació urbanística en el nostre municipi, sense més transcendència. Semblava coherent i justificada, encara que no era certa. Obeïa a una sentència judicial recent, que se'ns va ocultar, en la qual s'anul·lava una modificació urbanística realitzada l'any 2002, la de la zona del centre comercial Atrium. La sentència probablement sigui revocada en una instància superior, però davant el temor dels antecedents previs en els jutjats, es va decidir, ocultant informació transcendent, posar un pegat davant una hipotètica ferida greu en el planejament urbanístic.Així no es fan les coses, aquest no és un joc de cavallers.

En la propera columna d'opinió els parlaré de pressupostos, però com que diners i nadal són temes incompatibles i sensibles tan sols els desitjaré unes bones festes i un pròsper any 2015. Per cert siguin cavallers i dames, si escau, no prenguin exemples dolents com a regla de vida.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

 

Powered by SEM