Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 1
PitjorMillor 

 

ARTICLE D'OPINIÓ DIARI DE SANT ANDREU

Al desembre de 2012 Democracia 3.0 va presentar una moció municipal per evitar que els ciutadans del nostre municipi haguessin de pagar l'impost municipal corresponent després d'haver estat desnonats del seu habitatge habitual. El problema s'originava pel fet que el desnonament era considerat com una transmissió de l'habitatge i per tant donava origen al pagament d'impostos. La moció encara que va ser aprovada, no va comptar amb el suport del PSC. La injustícia era tan gran que el Govern de l'Estat va haver de modificar la llei per evitar aquestes situacions.

 

Al gener de 2014 novament Democracia 3.0, en col·laboració amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, va presentar una moció perquè les entitats financeres i altres grans empreses fossin sancionades pel fet de tenir habitatges desocupats. Amb aquesta moció preteníem garantir als ciutadans el dret constitucional d'accés a l'habitatge, fent front a situacions en les quals milers d'habitatges estaven sent destinades exclusivament a una funció especulativa. La moció va ser assumida per tots els partits polítics, excepte pel PP que es va desmarcar i va votar en contra.


No obstant això el PSC ha mirat per a un altre costat i no ha executat els acords que es van aprovar, no ha realitzat cap actuació coneguda per imposar sancions davant l'existència d'immobles desocupats.


El PSC, el seu Alcalde, primer va negar que a Sant Andreu de la Barca s'estiguessin duent a terme execucions hipotecàries, mentre que la realitat era que en aquells moments existien 81 procediments d'execució tal com es plasmava en l'informe de l'Oficina Local de l’Habitatge de Sant Andreu de la Barca. Posteriorment el PSC, el seu Alcalde, va manifestar que l'Ajuntament no faria operacions financeres amb entitats de crèdit que realitzessin execucions hipotecàries en el nostre municipi. Tot seguit va concertar un dipòsit a termini amb Catalunya Banc per import de 600.000 euros, per posteriorment realitzar un altre amb Caixa Mar per import d'1.200.000 euros. Mentir, negar i contradir-se semblen ser les formes d'actuar del PSC, del seu Alcalde.


La incongruència del PSC no acaba aquí, no només no fa res sinó que també fa anys que es posa medalles amb la promoció d'habitatges protegits tant en la modalitat de venda com en la de lloguer. Ben coneguda és la seva forma d'actuar, com en el cas de l'engany que vam patir els joves que van llogar habitatge protegit en el nostre municipi a uns preus que superaven el valor de mercat i que fins i tot van arribar a pagar l'IBI quan estaven exempts de fer-ho. El PSC va facilitar el marc normatiu perquè es construïssin, es van posar al capdavant del sorteig per a la foto i immediatament es van desmarcar de la seva gestió, que va recaure en mans d'un promotor privat a través de la signatura d'un conveni.


Democracia 3.0, d'altra banda, porta alertant al PSC de l'existència d'habitatge protegit no ocupat pels seus propietaris. Els hem demanat en diferents ocasions que prenguessin cartes en l'assumpte ja que l'habitatge protegit té una finalitat social i si no s'ocupa aquesta finalitat no s'aconsegueix. Mentre que el PSC es posava medalles davant dels ciutadans sobre l'autoria de la promoció d'aquests habitatges protegits, ens contestaven que la gestió no corresponia a l'Ajuntament sinó a la Generalitat. Així i tot els indicàvem que comuniquessin a la Generalitat l'existència d'aquests habitatges desocupats i que actuessin. El PSC no ha fet rens durant aquests anys i ara la Generalitat de Catalunya ha emès una nota de premsa dient que sancionarà a Sant Andreu de la Barca per l'existència d'habitatges protegits no adjudicats i unes altres que havent estat adjudicades no han estat ocupats. Segons la Generalitat correspon a l'Ajuntament sancionar aquestes situacions. La realitat és que per un o un altre motiu ciutadans del nostre municipi, joves en molts casos, no poden accedir a un habitatge d'aquestes característiques i han d'abandonar contra la seva voluntat el lloc on van néixer i es van formar com a persones.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

 

Powered by SEM