Get Adobe Flash player

Warning: copy(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /homepages/35/d321582448/htdocs/portal/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 674

Warning: copy(http://democracia-trespuntocero.orgimages/stories/imagenes/cargos/Montse.jpg): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /homepages/35/d321582448/htdocs/portal/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 674
Valoració d'usuari: / 15
PitjorMillor  

Quan hi hauran centres educatius concertats i privats al nostre poble?
  

 

Montserrat García


Crec que tots convindrem que la llibertat, minimitzant el concepte, no és més que la possibilitat de triar entre diverses opcions. A major nombre més grau de llibertat. De la mateixa manera una societat, democràtica, serà més lliure quan els seus governants legislin i implementin projectes que facilitin i recolzin la creació d'aquestes opcions.

Doncs bé, diguin-me, en matèria d'educació no emmalalteix la nostra localitat d'opcions?, sí d'opcions. Em pregunto així mateix si l'existència de diversos centres d'ensenyament als quals poder optar no és igual a diversitat d'opcions.

Els centres actualment existents al nostre estimat poble formen part d'una mateixa manera d'entendre i impartir l'educació, que no és una altra que l'ideari que regeix l'educació pública. No em confonguin, no és la meva intenció desprestigiar aquest servei ja que analitzar la seva qualitat, encara que en aquests moments apuntin a la meva ment els resultats de les últimes proves realitzades als alumnes, seria motiu d'una altra reflexió.

Mirem al nostre  voltant, contem, o millor dit conten els nostres fills amb col·legis concertats o privats als quals poder optar?

L'existència d'aquests i la possibilitat d'accedir seria realment ampliar les opcions d'elecció en matèria d'educació.

Què hem fet els habitants de Sant Andreu per no tenir aquesta possibilitat?, o és que els nostres veïns de Martorell, Pallejà, Molins de Rei i un llarg etcètera són i permetin-me aquesta expressió, més lliures que nosaltres.

Si una població vol ser veritablement competitiva i créixer, els seus governants tenen l'obligació de potenciar i facilitar l'existència de diverses opcions perquè els seus ciutadans se sentin veritablement lliures i siguin ells els que triïn un model o un altre. Agraïm l'esforç de l'ensenyament públic, però per favor, que això no limiti la nostra capacitat d'elecció.

No ens enganyem, a tots els pares ens uneix un ideari comú, que ens és ni més ni menys, que el bé dels nostres fills. Per aquest motiu vull, no, suplico, que aquells ue ocupen el nostre consistori, facilitin la creació de centres concertats i privats. No són ni millors ni pitjors, però són una opció que nosaltres la gent de Sant Andreu no podem triar. 

Montserrat García
 

Powered by SEM